

Emergency medicine for rural GPs workshop Wednesday 25 October 2023

Time	Topic and activities	Duration
8:30am	Arrival and registration	15 mins
9:00am	Workshop begins Welcome and overview	5 mins
9:05am	Presentation – Key considerations in packaging a patient for retrieval	25 mins
9:30am	Case scenario – Rotation 1	1 hour
10:30am	Morning tea	15 mins
10:45am	Case scenario – Rotation 2	1 hour
11:45pm	Case scenario – Rotation 3	1 hour
12:45pm	Lunch	30 mins
1:15pm	Case scenario – Rotation 4	1 hour
2:15pm	Case scenario – Rotation 5	1 hour
3:15pm	Afternoon tea	15 mins
3:30pm	Case scenario – Rotation 6	1 hour
4:30pm	Presentation – Team de-briefing, self-care and stress management	30 mins
5:00pm	Workshop concludes	

All rotations are 55 mins + 5 min changeover.

Workshop (excl. breaks): 7 hrs

Total educational hours (including predisposing and reinforcing activity): 3 hrs

CPD hours: 10 hrs